Bia Rask Fotokurs

VÄLKOMMEN TILL FOTOKURSEN!

 

Om fotokursen

Detta material har jag, med en del hjälp av fantastiske Markus Porsklev, skrivit till våra fotoelever på Guldstadsgymnsiet i Skellefteå. Till min glädje har jag fått höra att även många andra använder och uppskattar materialet, såväl skolor som privatpersoner. Övningarna är gjorda så att de fungerar både som lektionsmaterial och för den som vill utveckla sitt fotograferande på fritiden.

Om du är lärare kanske du tycker det är otydligt vilka uppgifter som är tänkta för vilken kurs. Det beror på att vi har strävat efter ett flexibelt arbete och lärande. Genom att slå ihop olika fotokurser, har vi kunnat ha två lärare i gruppen. Ibland gör alla fotoelever samma uppgift. Ibland arbetar de med olika saker utifrån vilken fotokurs de läser. En lärare kan åka iväg med några elever på ett skarpt fotoprojekt medan den andra är kvar på skolan med den stora gruppen. Det ger stor frihet och eleverna lär dessutom känna varandra över klassgränserna. Arbetssättet ställer dock stora krav på planering och tydlighet, så den enskilda eleven inte behöver fundera vad som gäller henne/honom. Med mindre justeringar utifrån den enskilda elevens intresse, förutsättningar och aktuell kursplan, kan en och samma uppgift passa fler. En del uppgifter kan med fördel upprepas i olika kurser. Övning ger färdighet.

Om du vill använda mitt material för annat än eget bruk, vill jag att du kontaktar mig på epost mail@biarask.se. Du får dessutom gärna skicka ett mail om du upptäcker underligheter så att jag får rätta till det.

Hoppas du får glädje av materialet!

Bia Rask


Respons på fotokursen

Fantastiskt vilket bra överskådligt och pedagogiskt arbete du skapat till dina elever. Jag letade uppdrag kring rörelse när jag snubblade över din sida!

Christina Hedlund, bild- & medielärare på Hjalmar Lundbohmsskolan, Kiruna


Satt och sökte efter bedömningsmatriser för foto 1 och fann genom det din fantastiska sida. Den är strukturerad och enormt kvalitativ. Vilket jobb du gjort.

Jonas Knutsson, lärare på Gymnasieskolan Knut Hahn, Ronneby


Som många andra har sagt så har du verkligen skapat ett fantastiskt verktyg för dina kurser. Gediget, pedagogiskt, tydlig, och informativt.

Richard Schreiner, fotograf och medielärare på Hudikgymnasiet


Jag har varit inne på din webbplats och tittat runt. Den är helt fantastisk! Jag arbetar som lärare på en gymnasieskola i Södermanland och tar över efter en kollega och ska nu ha kursen Fotografisk bild. Jag har redan en del pedagogiskt material men när jag fick se din webbplats så blev jag verkligen imponerad. Den är så pedagogisk och innehållsrik. Du är verkligen ett föredöme i tydlighet och struktur. Tack för all inspiration!

Lotta Nyblad

Jag har länge letat efter ett bra material till kursen Fotografisk Bild 1. Och så hittar jag din sida. Vilket jobb du gjort. Dina elever ska vara väldigt glada för dina kunskaper.

Kalle Björklund, Vansbro Utbildningscenter


Jag sökte lite nya uppgifter till mina fotoelever och hittade till din sida. Jag har aldrig sett på maken till ett så perfekt och välorganiserat upplägg på kursen! Vilket bra jobb du gjort!

Berit Abrahamsson, Katedralskolan medieprogrammet, Skara


Jag hittade din utmärkta sida om foto när jag letade efter inspiration för mina lektioner i fotografisk bild. Upplägget med planering och lärobok där eleverna kan gå in och läsa själva är fantastiskt bra! Jättetacksam att jag får ta del av ditt gedigna arbete!

Anna-Lena Rågfälts, bildlärare på S:t Mikaelsskolan, Mora


Vilken fantastiskt härlig fotosida du har skapat. Jag har länge letat efter inspiration till min fotokurs på ett gymnasium i Borlänge och blev superglad när jag hittade hit =)

Amanda Lundkvist, lärare digital design, Helixgymnasiet, Borlänge

Just nu håller vi på och skapar matriser i Fotografisk bild och när jag googlade hittade jag din fina sida. Du har verkligen gjort ett bra jobb :)!

Urban Åsell, medielärare på Carlforsska gymnasiet, Västerås


Jag hittade din exemplariskt välgjorda och innehållsrika sida och är imponerad av den. Jag har Fotografisk bild på Hersby gymnasium på Lidingö och sökte efter betygkriterier i ämnet, och på så sätt hittade jag din webbplats.

Gabor Bodnar, Hersby gymnasium, Lidingö


Du har gjort ett fantastiskt arbete med din hemsida och allt kursmaterial, verkligen superpedagogiskt.

Lizbeth Keblanz, Medielärare, Fenix Kultur- och Kunskapscentrum, Vaggeryd


Wow vilken härlig fotosida du har gjort. Här hittar man massor av inspiration för att hålla i en kurs. Så glad att jag hittade din sida när jag googlade material till fotokurs. Tack :)

Sofie Joelsson, Blekinge Naturbruksgymnasium


Jag vill bara säga att jag tycker att övningar och upplägg är så bra gjort. Väldigt inspirerande!

Ellinor Schild, bildlärare, Hulebäcksgymnasiet, Mölnlycke

Upp