Bia Rask

VÄLKOMMEN TILL FOTOALBUMET!

Bia

Foto: Jonas Rask


Januari 2021: Jag gör om fotoalbumet just nu och flyttar över det gamla hit. Mer bilder kommer den närmaste tiden.


Jag heter Bia Rask och tycker det är roligt att fotografera. Jag får ofta frågan: Vad gör du av alla bilder? Ingenting, brukar jag svara. Det är inte riktigt sant. En del bilder hamnar i fotoböcker, några ramas in och hängs upp och en hel del publiceras här på webbsidan. Hösten 2019 hade jag en utställning på Galleri 1 i Skellefteå tillsammans med den fantastiskt duktiga konstnären Åke Olofsson.

Fotoalbumet här på webben är tänkt att fungera ungefär som ett privat fotoalbum. Självklart inte privat på det sättet att ingen ska titta i det. Tvärtom. Annars hade jag inte lagt bilderna på ett publikt ställe som internet. Men med en mer privat känsla, ungefär som de gamla fotopärmarna som står i bokhyllan. De man själv och ens nära och kära tar fram och tittar i då och då. Och precis som bilder klistrades in i de gamla albumen när andan föll på, uppdateras detta fotoalbum emellanåt men kanske inte alltid så frekvent som man kunde önska. :)

Albumet är byggt för att visas på datorskärm. Det går naturligtvis se på mobiltelefon också, men då blandas bilderna och de nyare hamnar inte längre längst upp. Du kan klicka på bilderna för att se dem i större storlek, men på små skärmar gör det ingen större skillnad.

På bilderna finns många härliga människor. Alla elever som publicerats har själva valt att vara med. Jag har också frågat de som förekommer flitigt på bilderna hur de ställer sig till bilder och bildtexter. Alla är dock inte tillfrågade. Nästan alla som fått frågan är positiva, men man kan ha skäl att inte vilja synas på internet. Skulle det vara så att jag har lagt ut en bild där du är med mot din vilja ber jag om ursäkt och hoppas att du hör av dig så jag får plocka bort den.

Det är roligt om du tycker om bilderna, men du får inte använda dem utan lov, förutom din lagstadgade och högst begränsade rätt att använda dem för privat bruk. Det är till exempel inte privat bruk att lägga ut bilder någon annan fotograferat i ditt eget instagramflöde, på din blogg eller på andra webbsidor. Vill du använda en bild, fråga! Det är inte omöjligt att vi kan komma överens om villkoren.

Jag tycker det är roligt bläddra bland bilderna. Hoppas du ska tycka det också!

Med vänlig hälsning
Bia