bra att veta & några tips


trevliga filter

Gillar du hur man enkelt kan förändra bilderna på Instagram? Då kommer du att älska Google Nik Kollektion, en stor samling kraftfulla plugins till Photoshop och Lightroom. För någon vecka sedan kostade det dryga tusenlappen att köpa dessa, men nu bjuder Google på dem.

Kollektionen består av flera olika uppsättningar plug-ins. Många älskar Silver Efex Pro 2 för de fina svartvita effekterna, men det finns mycket mer att hämta. Du kan bland annat få bilderna att efterlikna bilder från olika typer av kameror (hade varit perfekt till fotohistoriauppgiften!) eller lägga till olika effekter och ramar.

Det är inte alltid helt logiskt var man hittar olika funktioner, särskilt som olika plugin är olika uppbyggda, men lek och klicka överallt där det går klicka. Du kommer att hitta många godsaker. Det finns också en hel del guider på nätet som du kan lära dig av.

Ladda gärna ner dem från www.google.com/nikcollection och prova!

Filmer om filtren:

mailadresser till lärarna

Vissa uppgifter/delar av uppgifter lämpar sig inte att lägga på fotobloggen, utan skickas till lärarna. Om filerna inte är alltför stora skickar du dem till:

bia.rask@guldstadsgymnasiet.se och markus.porsklev@guldstadsgymnasiet.se

Riktigt stora filer lämnar du på lärarnas hårddisk eller skickar via lämplig nättjänst.