välkommen till fotokursen!


använder du mobiltelefon?

Läroboks- och uppgiftsmenyerna är långa och har därför delats in i underrubriker. Multilevelmenyer fungerar dock inte så bra på mobiltelefoner, så har du problem att se innehållet, använd specialmenyerna märkta med mobil istället.

om fotokursen

Denna del av biarask.se är gjord för eleverna på Guldstadsgymnasiet som läser Fotografisk bild, men är du intresserad av foto kan du ha glädje av sidorna även om du inte är elev. Läs mer om hur kameran och fotografering fungerar i "Läroboken" och utmana dig gärna genom att prova göra elevernas uppgifter.

Även om siten främst vänder sig till mina elever är det förstås roligt om andra får nytta av den också. Jag vill dock att du frågar först om du vill använda mitt material annat än för eget bruk. Du kan kontakta mig på mailadressen mail@biarask.se.

Min kollega Markus och jag har till stor del slagit ihop foto 1, 2 och 3 för att möjliggöra ett flexiblare arbete. Ibland gör alla fotoelever samma uppgift. Ibland arbetar de med olika saker utifrån vilken kurs de går, och ibland arbetar vi i konstellationer som inte följer kurserna. En lärare kan åka iväg med ett mindre gäng på ett skarpt fotoprojekt medan den andra är kvar på skolan med resten av gruppen. Det här är ett arbetssätt som vi upplever passar oss och ämnet. Det är möjligt att det här kan göra uppgifterna lite förvirrande när det inte alltid är så tydligt vilken eller vilka kurser en viss uppgift vänder sig till, men eleverna ser det i planeringen. Med ett flexibelt tänkande och små justeringar kan en och samma uppgift ofta passa alla.

Sajten förändras ständigt och uppgifter anpassas efter aktuella förutsättningar. Det blir en hel del klippa, klistra och skriva om. Det är lätt hänt att kopiera in något på fel ställe, missa en länk eller helt enkelt röra ihop det, och man ser inte alltid det själv. Jag är därför tacksam om du skickar ett mail när du ser underligheter så jag får rätta till dem.

Hoppas du får glädje av sajten!

Med vänlig hälsning

Bia


respons på fotokursen

Fantastiskt vilket bra överskådligt och pedagogiskt arbete du skapat till dina elever. Jag letade uppdrag kring rörelse när jag snubblade över din sida!

Christina Hedlund, bild- & medielärare på Hjalmar Lundbohmsskolan, Kiruna


Satt och sökte efter bedömningsmatriser för foto 1 och fann genom det din fantastiska sida. Den är strukturerad och enormt kvalitativ. Vilket jobb du gjort.

Jonas Knutsson, lärare på Gymnasieskolan Knut Hahn, Ronneby


Som många andra har sagt så har du verkligen skapat ett fantastiskt verktyg för dina kurser. Gediget, pedagogiskt, tydlig, och informativt.

Richard Schreiner, fotograf och medielärare på Hudikgymnasiet


Jag har varit inne på din webbplats och tittat runt. Den är helt fantastisk! Jag arbetar som lärare på en gymnasieskola i Södermanland och tar över efter en kollega och ska nu ha kursen Fotografisk bild. Jag har redan en del pedagogiskt material men när jag fick se din webbplats så blev jag verkligen imponerad. Den är så pedagogisk och innehållsrik. Du är verkligen ett föredöme i tydlighet och struktur. Tack för all inspiration!

Lotta Nyblad

​Jag har länge letat efter ett bra material till kursen Fotografisk Bild 1. Och så hittar jag din sida. Vilket jobb du gjort. Dina elever ska vara väldigt glada för dina kunskaper.

Kalle Björklund, Vansbro Utbildningscenter


Jag sökte lite nya uppgifter till mina fotoelever och hittade till din sida. Jag har aldrig sett på maken till ett så perfekt och välorganiserat upplägg på kursen! Vilket bra jobb du gjort!

Berit Abrahamsson, Katedralskolan medieprogrammet, Skara


Jag hittade din utmärkta sida om foto när jag letade efter inspiration för mina lektioner i fotografisk bild. Upplägget med planering och lärobok där eleverna kan gå in och läsa själva är fantastiskt bra! Jättetacksam att jag får ta del av ditt gedigna arbete!

Anna-Lena Rågfälts, bildlärare på S:t Mikaelsskolan, Mora


Vilken fantastiskt härlig fotosida du har skapat. Jag har länge letat efter inspiration till min fotokurs på ett gymnasium i Borlänge och blev superglad när jag hittade hit =)

Amanda Lundkvist, lärare digital design, Helixgymnasiet, Borlänge

Just nu håller vi på och skapar matriser i Fotografisk bild och när jag googlade hittade jag din fina sida. Du har verkligen gjort ett bra jobb :)!

Urban Åsell, medielärare på Carlforsska gymnasiet, Västerås


Jag hittade din exemplariskt välgjorda och innehållsrika sida och är imponerad av den. Jag har Fotografisk bild på Hersby gymnasium på Lidingö och sökte efter betygkriterier i ämnet, och på så sätt hittade jag din webbplats.

Gabor Bodnar, Hersby gymnasium, Lidingö


Du har gjort ett fantastiskt arbete med din hemsida och allt kursmaterial, verkligen superpedagogiskt.

Lizbeth Keblanz, Medielärare, Fenix Kultur- och Kunskapscentrum, Vaggeryd


Wow vilken härlig fotosida du har gjort. Här hittar man massor av inspiration för att hålla i en kurs. Så glad att jag hittade din sida när jag googlade material till fotokurs. Tack :)

Sofie Joelsson, Blekinge Naturbruksgymnasium


 

Webbplatsen biarask.se tillhandahålls av Bia Rask som också är ansvarig utgivare. Utgivningsbevis har utfärdats av Myndigheten för press, radio och tv.
Om inget annat anges innehar Bia rättigheterna till allt material på webbplatsen.