Bia Rask Färg & stil

VÄLKOMMEN TILL FÄRG- & STILKURSEN!

 

Om kursen

Dessa sidor är gjorda för stylisteleverna på Guldstadsgymnasiet som läser Formgivning 1. Den kursen går läsa med olika innehåll, beroende på vilket yrke eleverna läser mot. Stylisterna arbetar med färg- och stilanalys under den första kursen. De får kunskaper om och utvecklar sin känsla för färg och form, material och funktion. Vi gör färgkartor och skapar kreativa artiklar om kläder och stil. Vi diskuterar kläder, accessoarer och frisyrer och vilka budskap de sänder. Det vi formger är människor. Oss själva och andra. En intressant och rolig kurs.

Även om siten främst vänder sig till mina elever är det förstås roligt om andra får nytta av den också. Jag vill dock att du frågar först om du vill använda mitt material annat än för eget bruk. Du kan kontakta mig på mailadressen mail@biarask.se.

Hoppas du får glädje av materialet!

 


Respons

Hej Bia!
Mitt namn är Therese Haleving och jobbar som frisörlärare. Jag satt och letade efter litteratur för frisörelever gällande stil och form och hittade då din sida som är fantastiskt bra!

Min fråga är om jag kan få använda mig av den när det kommer till att beskriva ljus, mörk, mjuk, klar, kall och varm? Och även rekommendera eleverna att själva gå in och läsa om de vill fördjupa sig i stil och färganalys?

Du har inte skrivit något bok? Tycker du är otroligt bra på att göra det lättförståeligt.

Du har verkligen satt ihop ett superbra material!

Therese Haleving, International Hair Academy, Stockholm

 

Hej!
Jag jobbar som stylist/frisör lärare på S:t Martins gymnasium och tycker ditt material är jättebra. Tänkte höra om det är okej att använda det som komplement till det jag själv har i min undervisning och då tänker jag främst på Linjer och vad det gör för stylingen?

Anna-Lena Kriikkula, S:t Martins gymnasium, Solna

Jag fick frågan av mina elever om jag inte svarat. Det har jag. De har fått svar personligen. :)

Upp